[email protected]

Pošaljite nam email

061/656-09-88

Pozovite nas

NEOČEKIVANA PROMJENA Kako je stvoren pokret nesvrstanih

NEOČEKIVANA PROMJENA Kako je stvoren pokret nesvrstanih

cena: 6000 dinara

NEOČEKIVANA PROMJENA

Kako je stvoren pokret nesvrstanih

Dnevnički zapisi Bogdana Crnobrnje iz 1961. godine
prvo izdanje
Autor: Bogdan Crnobrnja
Izdavač: AUTORSKO IZDANJE, 2016.
Beograd, strana 289, ilustrovano, format 24 cm.
broširan povez, tiraž 500 komada.
Stanje Veoma dobro.

Knjiga Kako je stvoren Pokret nesvrstanih, nastala je na osnovu dnevničkih beleški Bogdana Crnobrnje iz 1961. godine. Pedeset pet godina posle Prve konferencije nesvrstanih u Beogradu, čitaoci mogu da saznaju za dramatične i do sada nepoznate događaje koji su prethodili stvaranju pokreta u koji se tokom godina uključilo više od 100 država.

Autentične, dnevničke beleške jednog od arhitekata Beogradske konferencije, izdavači su obogatili sa preko 250 fotografija i priloga koji direktno ilustruju ključne ličnosti i događaje iz originalnog teksta. Velika većina fotografija objavljuje se po prvi put. Na više od 290 strana prikazani su Tito, Naser, Nehru, Nkrumah, Sukarno, Selasije, Bandanaraike, Mahendra, Burgiba, Čerčil, Hruščov, Kenedi, Gromiko, Koča Popović, Bogdan Crnobrnja, Aleksandar Ranković, Vladimir Bakarić, Dobrica Ćosić, Edvard Kardelj, Veljko Vlahović, Mijalko Todorović, Rato Dugonjić, Josip Đerđa, Svetozar Vukmanović, Lazar Koliševski i mnogi drugi.

Sve ove ličnosti, u slici i reči, u ovoj knjizi, čine uzbudljiv kaleidoskop u kome se odražava slika sveta i Jugoslavije u jednoj, po mnogo čemu, istorijskoj godini. Hladni rat, borba protiv kolonijalizma, težnja da se uspostave saradnja i mir u svetu, sve su to delovi uzbudljivih dešavanja koja se u ovoj knjizi slažu pred očima čitalaca.

Poručite Ovu Knjigu

Možda Vam Se Dopadne