«

»

Osnove berzanskog poslovanja Dugalić, Štimac /

 

 

Osnove berzanskog poslovanja Dugalić, Štimac

Cena Prodato

Osnove berzanskog poslovanja
Autori: Veroljub Dugalić i Milko Štimac
Prvi udžbenik posvećen istoriji berze i berzanskom poslovanju napisan na srpskom jeziku. Opsežan rečnik berzanskih pojmova.

Izdavač: Stubovi kulture
Broj strana: 433
Pismo: latinica
Povez: Tvrdi
Godina izdanja: 2005
Stanje: Veoma dobro.

Pionirski poduhvat u ovoj oblasti, nezaobilazna knjiga za sve one koji se kod nas bave berzanskim i finansijskim poslovima. Ovo je pouzdan vodič kako za one koji hoće da steknu osnovna znanja o berzanskom poslovanju, tako i za one koji svoja postojeća znanja hoće da prodube i unaprede.
U knjizi se na celovit i utemeljen način prikazuju svi aspekti berzanskog poslovanja. Najpre se predstavljaju pojam, nastanak, razvoj i vrste berze. Potom se iscrpno govori o funkcijama berze i o karakteristikama berzanskih poslova, o berzanskim posrednicima i o vanberzanskom tržištu. Velika pažnja posvećena je akcijama i izračunavanju njihovih cena. Autori prikazuju i rad nebankarskih finansijskih institucija kao što su osiguravajuća društva, penzijski fondovi, kompanije za finansiranje i investicioni fondovi. U završnom delu knjige predstavljeni su istorija i savremena praksa nekoliko najvažnijih berzi na svetu. Pored Njujorške i Američke berze, predstavljene su Tokijska berza, Londonska berza, Frankfurtska berza, Pariska berza, Milanska berza, Amsterdamska berza, Berza Hong Konga, Tajvanska berza, Korejska berza, Singapurska berza, kao i odgovarajuće švajcarske berze, kanadske i australijske berze, i tržište evroobveznica.
Detaljno je opisana istorija Beogradske berze, kao i njena sadašnja organizacija i funkcionisanje. Isto tako, u ovoj knjizi nalazi se iscrpan opis uloge Komisije za hartije od vrednosti i Centralnog registra.
Poseban značaj ovoj knjizi daje opsežan Rečnik berzanskih pojmova koji sadrži teorijska i praktična objašnjenja svih pojmova bez kojih je nezamislivo učešće u savremenom berzanskom poslovanju. Autori ove knjige su profesionalno posvećeni njenom predmetu.

#

NARUČIVANJE OVE KNJIGE:


Ime i Prezime ( * obavezno )

e-mail ( * obavezno )

Telefon

Ulica i Broj

Poštanski broj

Mesto

Zemlja

Komentar - Napomena

captcha